- Πνευματικά Δικαιώματα

Γενικολογίες και ευχολόγια αντί για πρωτοβουλίες και δράσεις στην Ελλάδα

 

Γράφει ο Νικ. Μιχελάκης*

daasa τίτλοΕνθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας για νέες γνώσεις στις υγιεινές ιδιότητες του ελαιολάδου, εγκρίθηκε πρόσφατα από την άνω Βουλή της Ισπανίας μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Κοινοβουλίου.

Ο εκπρόσωπος Καταναλωτικών Υποθέσεων και Γερουσιαστής της επαρχίας Jaén, κ. Manuel Fernández Palomino, εισηγητής της πρότασης, τόνισε ιδιαίτερα ότι «σε μια στιγμή που η διεθνής αγορά λιπαρών έχει πληγεί ιδιαίτερα από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, το ελαιόλαδο   βρίσκει, μια σημαντική ευκαιρία ώστε να γίνουν ακόμα πιο γνωστά τα υγιεινολικά χαρακτηριστικά του».

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ισπανία, στην Ελλάδα oπου, όπως τεκμηριώνεται από πολλές πηγές, υπάρχει μακρά προϊστορία για την πολιτιστική και βέβαια την υγιεινή αξία του ελαιόλαδου, αρκούμαστε σε ευχολόγια και γενικολογίες και αδιαφορούμε για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προγράμματα.

Και πρόσφατα, με την διεθνή κρίση στα σπορέλαια, ασχολούμαστε πως θα αναπληρώσουμε την έλλειψη τους με σπορέλαια από άλλες πηγές και όχι πως θα την αξιοποιήσουμε χρησιμοποιώντας στην θέση τους ελαιόλαδο!

 

  ==========

*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά άδεια του (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

dimoskopisi221

Έντυπες Eκδόσεις

ERGERGERGE

Ηλεκτρονικές εκδόσεις

fylla

Μνημειακά Ελαιόδεντρα

fylla

Με τα φύλλα της Ελιάς

fylla

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

kriti2

Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου

kriti2

We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε αυτόν τον ιστότοπο και την εμπειρία χρήστη (cookies παρακολούθησης).