- Πνευματικά Δικαιώματα

Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών ΣΕΔΗΚ 10 Ιανουαρίου 2023

 

      Γράφει: Ο Νικ. Μιχελάκης*

Οι τιμές του έξτρα στις 10 ιανουαριου 2023, ενώ στην Ιταλία διατηρούνται στα ίδια επίπεδα, στην Ισπανία και την Ελλάδα παρουσιάζουν κάποια ελαφρά πτώση (Πιν.1).

     Στην Ελλάδα οι μέγιστες τιμές που επιτεύχθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου, κυρίως με διαγωνισμούς έφτασαν στα 5,08€/kg,  οι υπολοιπες  ομως κυμαίνονται στα 4,60-4,80€/kg.

 Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι, ότι τρείς διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου στην Κρήτη απέβησαν άγονοι.

      Στην Ισπανία οι τιμές του έξτρα έπεσαν ελαφρά και κυμαίνονται μεταξύ 5,00-6,0€/kg, ενώ στην Ιταλία διατηρούνται μεταξύ 6,00-7,50€/kg και στην Τυνησία στα 5,13€/kg.

Αναλυτικότερα οι τιμές κατά επιχείρηση και περιοχή σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών ΣΕΔΗΚ φαίνονται στο www.sedik.gr.

times 10 1

dimoskopisi221

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Σημείωση:  Επειδή διαπιστώνεται ότι αρκετοί αναδημοσιεύουν το περιεχόμενο των δημοσιεύματων μας  αλλάζοντας απλά την φρασεολογία, διευκρινίζουμε οτι σύμφωνα με την δεοντολογία, αλλα και τα πνευματικά δικαιώματα της ιστοσελίδας (βλέπε άνω μέρος σελίδας αυτής), αυτο  επιτρέπεται  μόνο αν αναφέρεται η πηγή: www.sedik.gr, ο συγγραφέας και η ημερομηνία.

============================

*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά άδεια του (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

dimoskopisi221

Έντυπες Eκδόσεις

ERGERGERGE

Ηλεκτρονικές εκδόσεις

fylla

Μνημειακά Ελαιόδεντρα

fylla

Με τα φύλλα της Ελιάς

fylla

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

kriti2

Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου

kriti2

We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε αυτόν τον ιστότοπο και την εμπειρία χρήστη (cookies παρακολούθησης).