- Πνευματικά Δικαιώματα

 

Σχετικά καλές οι αποδόσεις και οι οξύτητες

 

Γράφει: Ο Νίκος Μιχελάκης*

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τις αρχές Οκτώβρη άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους τα νέα λάδια ειδικών περιπτώσεων τόσο στη Ιταλία και Ισπανία όσο και στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της Αθηνολιάς και Μαυρολιάς στην Πελοπόννησο, και των Βιολογικών και «Πρώιμων» στην Κρήτη.elaiolado

Στη Λακωνία, όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος του ΑΣ Αγ. Απόστολων Παναγ. Μπατσάκης, μέχρι τις 13-10-23 από την πρώιμη ποικιλία Αθηνολιά είχε παραχθεί ένα βυτίο (25 τόνοι) ελαιολάδου οξύτητας 0,25, το οποίο πωλήθηκε στην τιμή των 9,25€/κ. Η απόδοση του καρπού σε λάδι ήταν περίπου 5/1 (20%)  

Στην Κίσσαμο, στα Χάνια, στο Ελαιοτριβείο της ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΑΕ , όπως μας πληροφόρησε ο Ιδιοκτήτης Γιάννη Μιχελάκης έχουν παραχθεί μέχρι τις 15-10-23 περί τους 10 τόνοι βιολογικών κυρίως και συμβατικών της ποικιλίας Κορωνέϊκης με μέση οξύτητα 0,35ο και απόδοση 4,5 έως 7 προς 1 (μ.ο. 16%)dimoskopisi221e Ελαιονέα

Στον Αποκόρωνα, στο Ελαιοτριβείο «Μελισσάκη» έχουν παραχθεί περί τους 8 τόνοι ελαιόλαδου Κορωνέϊκης οξύτητας 0,4ο -0,5ο με μέση απόδοση 6,5/1

=====================

*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μερικά η ολικά μόνο μετά από άδεια του (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και τήρηση των Πνευματικών δικαιωμάτων της ιστοσελίδας

dimoskopisi221

Έντυπες Eκδόσεις

ERGERGERGE

Ηλεκτρονικές εκδόσεις

fylla

Μνημειακά Ελαιόδεντρα

fylla

Με τα φύλλα της Ελιάς

fylla

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

kriti2

Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου

kriti2

We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε αυτόν τον ιστότοπο και την εμπειρία χρήστη (cookies παρακολούθησης).