- Πνευματικά Δικαιώματα

Παρά τις αντίθετες φήμες των τελευταίων εβδομάδων.

 

Γράφει: Ο Νίκος Μιχελάκης*

Η υψηλή  ανάγκη για ελαιόλαδο από μεγάλες βιομηχανίες τυποποίησης και διανομής σε χώρες όπως η Ιταλία και ή Ισπανία, φαίνεται,  συμφώνα με Ισπανικά ΜΜΕ,  ότι αυξάνει  την αγωνία τους  και στρέφει το ενδιαφέρον τους στο τυχόν άνοιγμα των εξαγωγών χύμα ελαιολάδου από την Τουρκία.

   Έτσι, σε ΜΜΕ τόσο της Τουρκίας όσο και της  Ισπανίας, υπάρχουν συχνά δημοσιεύματα που ενθαρρύνουν το άνοιγμα των εξαγωγών χύμα ελαιολάδου από την Τουρκία.  Τα δημοσιεύματα μάλιστα  αναφέρουν ότι ακόμη και οι Τούρκοι παραγωγοί, βλέποντας το ύψος των τιμών  ελαιολάδου που διαμορφώνεται στις Ευρωπαϊκές χώρες, διαμαρτύρονται και ζητούν άνοιγμα των εξαγωγών!Ελαιοκαλλιέργειες Τουρκία

 Ωστόσο, προς το παρόν, και παρά την ευρέως προβαλλόμενη επιθυμία πολλών φορέων να επιτραπεί η εξαγωγή χύμα Τουρκικού ελαιόλαδου, δεν φαίνεται να υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι η  Κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε αυτή την ενέργεια σύντομα.

Και βασικός λόγος αυτής της πρόθεσης της Τουρκικής Κυβέρνησης, όπως έχει αναφερθεί και σε παλαιοτέρα ΕΛΑΙΟΝΕΑ, δεν είναι η πρόθεσή της για υγιεινότερη διατροφή του πληθυσμού, αλλα ο φόβος ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών καταναλωτή στο εσωτερικό της χώρας και κατά επέκταση σε άνοδο του ήδη υψηλού τιμαρίθμου!

=================

*Ο Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μερικά η ολικά μόνο μετά από άδεια του (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και τήρηση των Πνευματικών δικαιωμάτων της ιστοσελίδας

 

dimoskopisi221

Έντυπες Eκδόσεις

ERGERGERGE

Ηλεκτρονικές εκδόσεις

fylla

Μνημειακά Ελαιόδεντρα

fylla

Με τα φύλλα της Ελιάς

fylla

Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου

kriti2

We use cookies
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε αυτόν τον ιστότοπο και την εμπειρία χρήστη (cookies παρακολούθησης).