Τα φυσικοχημικά και Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με βάση τα οποία τα ελαιόλαδα κατατάσσονται στις ποιοτικές κατηγορίες που αναγνωρίζει η Ευρωπαική Ένωση καθορίζονται με τον Κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 2568/1991 όπως τροποποιήθηκε με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 61/2011 .

Τα όρια των Ποιοτικών Χαρακτηριστικών που ισχύουν με βάση τον Καν. (ΕΕ) 61/2011 έχουν όπως στους πίνακες που ακολουθουν.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ (Κάντε κλικ για μεγένθυση)

xaraksthristika-elaioladou1.jpg
 xaraktiristika-elaioladou2.jpg