Σχόλιο Π. Περάκη Χανιώτικα Νέα

 

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 09-11-2020, Παρασκευάς Περάκης

 

   “Βροχή” τα τηλεφωνήματα και στα γραφεία των “Χ.ν.” από ελαιοπαραγωγούς που αγωνιούν για το πώς θα μαζέψουν τις ελιές τους. Παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία για την καραντίνα και τις εξαιρέσεις της, οι απορίες δεν λύθηκαν, καθώς υπάρχουν πολλές…υποσημειώσεις στην περίπτωση της Κρήτης.αγροτικές εργασίες καραντίνα


     Για να το πούμε απλά, υπάρχουν χιλιάδες παραγωγοί στην Κρήτη που δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες, ενώ πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν στο Ε9 την περιουσία που εκμεταλλεύονται. Είτε γιατί έχει μεταβιβαστεί στα παιδιά τους, είτε το ανάποδο. Πρόκειται δηλαδή για παιδιά που βοηθούν τους γονείς τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ «ΕΛΑΙΟΝΕΑ» ΣΕΔΗΚ

Αν θέλετε να λαμβάνετε δωρεάν στο email σας τα επιστολικά «Ελαιονέα» που δημοσιεύει ο ΣΕΔΗΚ 1-2 φορές την εβδομάδα, συμπληρώστε τη φόρμα που θα δείτε πατώντας εδώ.


     Προφανώς ο νομοθέτης δεν μπορεί να βγάλει μια ρύθμιση για κάθε ιδιαιτερότητα που υπάρχει σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Έτσι, το “βάρος” πέφτει στους αστυνομικούς, οι οποίοι γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της Κρήτης στο ζήτημα της αγροτικής περιουσίας, θα πρέπει να κρίνουν με τον πνεύμα και όχι με το γράμμα του νόμου.